Børn og skilsmisse Jan27

Børn og skilsmisse

En nylig statistik viser, at næsten halvdelen af alle ægteskaber ender i skilsmisse. Skilsmisse er svært for alle involverede, men måske det sværeste på børn. Oftest de oplever mange følelser, som de ikke forstår. De går gennem en række følelser og har brug for deres forældre til at forstå. Hvis du går gennem en skilsmisse komme til at forstå, hvordan dine børn har at gøre med det er vigtigt.

Når forældre skilles de ofte sætter deres børn i centrum af argumenter og et spil af følelsesmæssig tovtrækning. For at undgå denne slags ting forældre nødt til at arbejde sammen. Selv om deres ægteskab er forbi de stadig forældre sammen. Barnet har brug for at forstå mange ting om skilsmisse. Forældre skal holde kontakten med deres børn og forstå de mange følelser, de kan have. Ældre børn, især kan gå gennem perioder, hvor de handler ud som en måde at håndtere skilsmissen. Mange gange børn føler skilsmisse er deres skyld. De kan bekymre sig om fremtiden, og hvordan man skal behandle med andre begivenheder, såsom forældres dag i skolen. Begge forældre er nødt til at vise børnene, at de kan arbejde sammen og ikke slås. Samtidig er det vigtigt at lade børnene vide, at du ikke får sammen igen. Etablering en slags familie struktur er en nødvendighed for at hjælpe børn tilbage til “normal”.

Børn vil reagere forskelligt afhængigt af deres alder. Følgende liste forklarer lidt om hver aldersgruppe, og hvordan de reagerer på skilsmisse.

Alder 3-5: Regression til en mere infantil tilstand, problemer med at sove, angst for adskillelse

Alder 6-8: Fantasier af forældre at komme tilbage sammen, åbne følelser

Alder 8-11: Anger, behandle den ene forælder som godt den anden som dårlige, tage en omsorgsperson rolle

Alder 12-18: Depression, voldelige handlinger, fordømmende af forældre, udvikle angst om egne forhold

At lære at hjælpe dine børn klare gennem skilsmisse er muligt det vigtigste skridt i skilsmisse-processen. Børn har ikke noget valg i sagen og kan føle sig helt udelades, hvis deres følelser ikke anerkendes.

Related Posts :