Det tager lang tid at spise sundt


 

At det kan koste lidt flere penge at spise sundt på  et dagligt basis – det, vi næsten kan holde helsekost – er ikke det største problem i forhold til at omdanne danskerne  til en sund livsstil.

Men det, at det maden koster lidt penge er faktisk  ikke det store problem.

Det store problem er nærmere, at det tager rigtigt  lang tid at forberede maden. Fordelen ved at spise den usunde og hurtige  mad, at det er dejlig hurtigt – det tager ikke særligt lang  tid at lave maden, hvis du da faktisk ikke køber den færdiglavet nede  i Føtex, Sunset Boulevard eller endnu værre på McDonalds.

Sunde og nemme alternativer

Det behøver dog ikke at være sådan.

En rigtigt god mulighed er at begynde at drikke mange  smoothies og hjemmelavede juices. Du skal blot købe en god blender  til 5-600 kroner, og så er du kørende og har mulighed for at  lave dine egne smoothies og juices.

Et par af mine egne favoritter i forhold til ingredienser  er:

  • Proteinpulver.   Det er sundt og vi danskere spiser generelt alt for lidt protein. Proteinpulver   koster ikke meget mere end 150 kroner per kilo, og så kan du få det   i forskellige smagsvarianter.
  • Frosne   bær. Især jordbær og blåbær har jeg været glad for i lang tid.   Jordbær smager super godt og blåbær er noget af det sundeste, du   kan komme i nærheden af.
  • Mælk.   Jeg plejer at bruge mælk som bund i alle mine smoothies, og herefter   putter jeg proteinpulver og bær på udover.
  • Isterninger   er også super godt at bruge, da det sikrer dig en dejlig kold konsistens.
  • Og   sidst, men ikke mindst, har jeg også udmærkede erfaringer med acai-pulver   og acaibær til mine smoothies

Du kan også lave juice med diverse frugter eller  blot tyre en masse grøntsager ned i form af gulerødder, peberfrugter  og så videre.

Det behøver ikke at være særligt dyrt at spise  sundt – men det kan tage lidt tid at arrangere.

Et slutteligt tip er ikke at lave smoothies til flere  dage. Det kan virke smart, da man på den måde kan spare en masse  tid, men resultatet bliver bare sjældent særligt godt, når du sådan  strækker dine smoothies ud over flere dage.

Related Posts :