Magasin for Kvinder

Kulinariske efterårsoplevelser

Kulinariske efterårsoplevelser

Der er lagt op til kulinariske efterårsoplevelser, når Tivoli tager hul på Halloween den 12. oktober. Smag på alt fra cremet græskarsuppe hos Den skaldede Kok, nap en pizza med vildt på Ultimo eller hop om bord i høstmenuen hos Brdr. Price. Hvis du er til halloween-fri zone, så læg vejen forbi Nimb, hvor der bl.a. serveres rødtunge og luksusbrunch. Det og meget andet er blandt de oplevelser spisende gæster bydes på under Halloween i Tivoli, hvis de da ikke bare vælger at lade inspirationen få frit løb i en af de mange nye boder med delikatesser i Haven.

Der er al mulig grund til at smile i denne tid. Det danske forrådskammer bugner i øjeblikket med spændende råvarer, hvilket sætter sit præg i køkkenerne rundt om på restauranterne i Tivoli. Med mere end 19.000 græskar rundt om i Haven, er det nærliggende at lade diverse retter inspirere af den orange grøntsag, hvilket flere har valgt at gøre.

Men årstiden kalder også på vildt og høstsæsonens mange, lækre råvarer. Fra sprængt oksebryst og helstegt svinemørbrad til kronvildt på klassisk manér.

Græskar på nye måder
Danskerne er for alvor ved at få øjnene op for den orange grøntsag og dens mange fortræffeligheder, der lokker til andet brug end blot pynt.

Både på Café Ultimo, Madklubben, Nimb Terrasse, Brdr. Price og Den skaldede Kok serveres der græskarsuppe i flere varianter. På Café Ultimo bliver suppen piftet op på bedste italiensk vis med sprød parmaskinke, mascarpone og ristede græskarkerner, mens den hos Madklubben bliver tilsat appelsin, krondild og mandler.

Flere af restauranterne serverer også græskartærter i forskellige varianter. Fra den klassiske bagt på mørdej til de mere moderne med marenge og citron.

Vildt bliver det
Efterår er for mange lig med vildt. Også i Tivoli gør de lidt tungere middagsretter deres indtog. På Café Ultimo serverer de en helt ny pizza med vildt, og hos Brdr. Price tilbydes der vaskeægte høstmenu med kronvildt, waldorfsalat og henkogte æble efterfulgt af græskartærte med hjemmelavet is og lune krydderier.

Halloween-fri zone
Har du blot lyst til at nyde den flotte scenografi og indtage et herligt måltid, så er der al mulig grund til at lægge vejen forbi Nimb, hvor der er halloween-fri zone. Nimb Brasserie byder på gedigne bistroretter som fx risotto med svinekæber, stegt rødtunge og entrecôte, og børnene kan sagtens være med, da der serveres børnemenuer til de små munde. På Nimb Bar’n’Grill syder kulgrillen under jomfruhummere og saftige steaks mens kølige granitsten frister med kaviar.

Hvis du får brug for et break i den travle efterårsferie, så er Nimb Bar absolut stedet at finde sin indre ro. Foran den store, åbne pejs serveres de lækreste drinks – både de klassiske og de mere eksotiske og nye som fx Hendrick’s Cucumber Sour med gin, revet agurk, sukker og æggehvider. Eller hvad med at koble af i weekenden til en luksusbrunch med østers, champagne, rørt tatar og trøfler? Nimb Bar byder på byens absolutte mest luksuriøse brunch hver lørdag og søndag i de mest eksklusive rammer.

Boder med bid i
Halloween byder på et væld af boder med lækkerier blandt andet fra flere regionale områder i Danmark såvel som fjerne egne i udlandet.Prøv blandt andet funnel cakes, der vel nok er den største vaffelspise i USA, eller håndlavet karameller fra Bornholm med fløde, crunch, lakrids eller fudge.

Hos The Cider House åbner der sig en verden fuld af lækre æble- og brandyciders fra nogle af de ældste cidermagere fra Sydvest England.

Til at forsøde tilværelsen anbefaler vi, at du lægger vejen forbi Lakrids by Johan Bülows nye lakridskogeri lige ved Pantomimeteatret. Her laves der lakridsstænger af sød lakrids, friskhakket chili og ingefær, og i Spangsberg Flødebollefabrik kan du købe gammeldags, hjemmelavet flødeboller med skum i forskellige varianter – blandt andet med mokka og lakrids.

Efterlad en Kommentar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

*

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Nye indlæg

Open Close