Magasin for Kvinder

RejsegarantiFonden anker ikke Norwegian-dommen

rejsegarntiFonden har nu gennemgået dommen og har besluttet ikke at anke afgørelsen.

Landsretten lægger afgørende vægt på, at Norwegian ikke har noget kontor i Danmark, hvorfra der sælges flybilletter, eller hvortil kunder har adgang.

rejsegarntiFonden er ikke enig i landsrettens afgørelse, men rejsegarntiFonden forventer, at afgørelsen vil kunne medvirke til, at rejsegarantifondsloven bliver ændret på dette punkt. De nye bestemmelser fra 1. januar 2010 om mulighed for at konkursbeskytte flybilletter bliver pt. evalueret i Konkurrence- og Forbru-gerstyrelsen, og rejsegarntiFonden vil i denne forbindelse gøre styrelsen opmærksom på problemet i, at danske forbrugere med den nuværende lovgivning ikke kan købe konkursdækning hos det flyselskab, der har den næststørste andel af det danske marked.

Det er rejsegarntiFonden håb, at evalueringen vil medføre en ændring af lovens bestemmelser om, hvem der skal være registreret i fonden, og at lovændringen kan træde i kraft på et tidligere tidspunkt, end en afgørelse fra Højesteret ville foreligge, hvis fonden havde valgt at anke afgørelsen.

Indtil loven evt. ændres vil rejsegarntiFonden administrere ud fra de retningslinjer, der kan udledes af landsret-tens dom, og fonden vil derfor gennemgå de flyselskaber, der pt. er registreret i fonden, med hen-blik på at afgøre, om der er nogen af dem, der ikke skal være registreret i fonden.

Der er på fondens hjemmeside en oversigt over de flyselskaber, som er registreret i fonden, og hvor kunderne kan købe konkursdækning til flybilletter. Kunderne kan også købe konkursdækning til en flybillet, hvis den købes hos et rejsebureau, der er registreret i fonden. På fondens hjemmeside kan kunderne søge på, om en bestemt rejseudbyder (flyselskab eller rejsebureau) er registreret i fonden.

Efterlad en Kommentar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

*

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Nye indlæg

Open Close