Spise godt i Paris


Spise ud til højre i Paris: i denne anden rate af min nye serie af artikler, præsentere jeg jer til Tante Alice, en fin restaurant, som fortjener en plads i Pantheon af franske provins køkken. Yummy!

Livet efter Chez Georges

I en artikel skrevet tidligere på “Spise godt i Paris ‘tema, beskrev jeg den grandiose oplevelse, jeg havde på’ Chez Georges ‘. Ejerne af Chez Georges bære franske køkken flag med stolthed, og deres antal er enestående og det anbefaler  vi til din ferie i Frankrig.

Efter sådan et glædeligt måltid jeg tænkte der kunne stige til udfordringen med at få mine smagsløg så ophidset. Rescue kom i form af en middag invitation fra mine medsammensvorne, Angelo og Vinni.
“At Tantalis!” Var deres kampråb.

Tantalis … eller ikke

Tantalis. Med sådan et navn, jeg ikke vidste, hvad de skal forvente rigtig. Tantalis betyder ikke noget på fransk. Det lød som et opfundet ord, der består måske at don nogle Nouvelle Cuisine joint. For mig betyder Nouvelle Cuisine produkt puffery, meget lidt substans, og høj dollars. Ikke så lovende. Men jeg sluttede deres flag, tænker de ville vide bedre.

Ankommer til scene, jeg indså, at jeg havde begået en fejl i mine sproglige forudsætninger: Tantalis var slet ikke - Tante Alice det altid havde været.

Nu Tante betyder tante i fransk, så tante Alice. Alice er et af de navne, som pigerne bruges til at modtage i 1930′erne, men som meget få mennesker vover at give deres udløber i dag. Tante Alice bringer tilbage billeder af den gamle slægtning fra nattehimmel prydet med en usandsynlig (og grimme) overskæg, men begavet med en gylden moderlige hjerte. Den slags tante, der bruges til at tjene dig og dine venner lækre hjemmelavede bær jam på store skiver af frisk brød i slutningen af en mid-sommerdag.

Udvendig og indvendig

Der var vi på Tante Alice dør. Udefra gør stedet et positivt indtryk. Bygningen er moderne, er restauranten skilt over døren trukket i en klassisk skrifttype i en dyb bordeaux rød. Gaden miljø er rart, med mange rene udseende butikker. Vi er i den sydlige del af det 10. arrondissement, omkring 10 minutter til fods fra Place de la République.

Lånere ind i stedet står over for træ bar. Indretningen vises smagfuldt enkel. Den rigelige brug af træ og den Vichy-style dug mindede mig om en Normandy Inn. Selvom restauranten værelse ikke er at store, tabeller er tilstrækkeligt langt fra hinanden, at du kan være bekvemt at have en privat samtale med din bedre halvdel eller kærlighed interesse.

Vi blev hilst velkommen af en af de to ejere af restauranten, og hurtigt førte til vores bord. Der er et andet værelse ovenpå, som jeg blev fortalt bruges til frokost, da de omkringliggende virksomheders medarbejdere invadere stedet. Det var om 7:30, og på dette tidspunkt første sal drives ved 80% kapacitet. Støjniveauet var meget acceptabelt, lokale lånere var rolig.

Bestilling

Mens vi sad ned vores værtinde udleveres os over menuen og spurgte, om vi ønskede at starte med aperitif, den let alkoholholdig drik, som franske folk normalt forbruge lige før frokost og aftensmad at åbne deres appetit. Jeg bestilte en Kir Royal, en blanding af solbær fløde og champagne. Ejerne af Chez Tante Alice tilbyde deres egen version af en mint cocktail, som min ven Vinni bestilt.

Tante Alice menu er enkel, med et udvalg af 5 til 7 billetpriser pr sektion. Hver skål i menuen besværgelser franske terroir køkken, dvs. traditionelle retter fra landet. Til forretter jeg valgt en skål af pandevarmet cepes (rørhatte). Min entree ville være en raffineret delikatesse: en pan-stegt bøf af andelever.

Mens vi nippede på vores aperitif, vores anden værtinde kom til at tage vores rækkefølge. Hun var kokken, og hun lånte sig mindelighed til vores afhøring. Damen er af god rådgivning.

Har vi ønsker vin? Ja tak, en halv flaske af en lys rød Reuilly eller Chinon-begge vine er fra Touraine region til ledsage vores entrees. Kokken påpegede, at den, vi havde plukket var den dyreste, og vi vil måske genoverveje. En meget ærlig holdning værd at nævne i en virksomhed kendt for at rive i heftig overskud på vin ordrer. Vi valgte at holde fast i vores halv flaske rød Chinon selv.

Her kommer maden

Vi havde masser af erhvervslivet til at diskutere om med mine venner, så vi ikke holde vores øjne på vagt. Det var sandsynligvis til det bedre, da Tante Alice har en sin egen rytme. Du skal ikke forvente rekord servering hastighed. Fødevarer er udarbejdet på bestilling, så alt tager lidt tid. Min forretter kom lige da jeg var begyndt at være sulten.

Lugt og syn er de første sanser, du bruger til at evaluere dit måltid. Friske cepes bør have en meget stærk Jordet lugt og smag. Faktisk havde de. Og deres udseende var lækre. Min betjener var omfangsrig, noget af en overraskelse. Gå til en restaurant i det franske landskab, og til samme pris, du ville betale i Paris, de tjener du tre gange den mængde af fødevaren. Den del jeg underbeskæftigede var værd every dime jeg ville betale for det.

Beviset for budding er i spiser. Mine cepes var sar, med rige toner af jord og træ. De var pandevarmet til en lys sort, og så saftigt som de burde være. En slurk af lys, frugtagtig rødvin hjalp dem gå ned med stil. Hvad en tilfredsstillende start!

Hovedretter

Vores entrees kom ikke længe efter, vi havde udslettet vores tallerkener rene.

Den pan-stegt bøf af andelever er en fransk landskab delikatesse. Opskrifter varierer fra kok til kok, men grundlæggende de cook dips den rå andelever i mel, panorerer begge sider i olie i mindre end et minut (bøf, kan ikke blive brændt), sætter derefter den pan-stegt bøf til side, smider olie, hæld lidt af hindbær eller balsamico i gryden, og reducerer det, tilføjer derefter en base og en møtrik smør, og bringer denne sauce til en kort kog. Saucen er derefter spredt over bøf.

Hvis tilberedes rigtigt med fremragende ingredienser, bøf af andelever smelter i munden. Så meget, så du ikke engang at tygge det. Dens raffinerede smag kan let overmandet, så det er tjent med lys sider såsom artiskokhjerter, mangochutney, rosiner og kogte æble skiver, eller tørrede blommer.

Tante Alice Kok har en meget god hånd, og hendes stegt bøf af andelever levet op til forventningerne. Dens smag var vanskelige, og det smeltede på tungen uden sej dele. Den Chinon var et godt valg til at ledsage det. Nogle mennesker vil foretrække en hvidvin, såsom en Gewurtztraminer (en vin fra Alsace), et Loupiac eller en Sauternes (Southwest og Bordeaux vine, henholdsvis).

Dessert og tjek venligst

At ende denne tilfredsstillende måltid på en kølig note, jeg bestilte 3 kugler af vanille og kaffe ice cream. Menuen beskriver vanilje og kaffe smag i sådanne vilkår din nysgerrighed kan ikke, men være titillated. Jeg var ikke at blive skuffet: kaffen virkelig smagte som kaffe (ikke som lakrids) og vanille havde en meget rig naturlig smag. Jeg havde en dobbelt espresso til top det off.

Checken kom til omkring € 35 pr person (43 $), vin inkluderet. For sådan en aften kunststykke, var dette meget rimelig pris. Den efter maden var perfekt, ingen fordøjelsen problem. Produkterne var friske, og begge vores værtinder givet os den rigtige mængde af opmærksomhed under måltidet.

Chez Tante Alice er en restaurant, jeg kan anbefale uden nogen anden tanke hvis du rejser  til Frankrig.

Hvor?
Chez Tante Alice
31-33 rue du Château d’Eau
75010 Paris
Tlf: 33 (0) 1 42 40 62 34
Frokost og aftensmad

Related Posts :