Magasin for Kvinder

Udenlandske flyselskaber kan undlade konkurssikring

En dom fra Østre Landsret betyder, at Norwegian ikke skal tilbyde deres kunder konkursdækning. Køber du dine flybilletter hos et udenlandsk flyselskab, kan du derfor ikke være sikker på at få tilbudt dækningen, lyder det fra forbrug.dk.

I juli fik det norske flyselskab Norwegian Østre Landsrets ord for, at de ikke er etableret i Danmark. Dermed skal de ikke tilbyde deres kunder konkursdækning fra Rejsegarantifonden.

”Handler du hos et udenlandsk flyselskab, har du ikke mulighed for at få tilbudt konkursdækning, medmindre flyselskabet er registreret i Rejsegarantifonden. Inden du køber dine flybilletter, kan du tjekke, om flyselskabet er på Rejsegarantifondens liste over flyselskaber, der tilbyder deres kunder den ekstra dækning,” siger kontorchef i Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen, Kenneth Skov Jensen.

De senere år er flere flyselskaber gået konkurs til stor gene for de mange flypassagerer, der er strandet på deres rejse eller aldrig er kommet af sted.

Flypassagerer kan dog undgå at komme i klemme, hvis deres flyselskab går konkurs.

”Har du købt en konkursdækning fra Rejsegarantifonden sammen med din flybillet, får du automatisk dækket dit tab, hvis flyselskabet går konkurs. Er du allerede på rejsemålet, giver dækningen dig ret til få hjælp til at komme hjem igen,” siger Kenneth Skov Jensen.

Flyselskaber, der er etablerede i Danmark, skal ifølge loven tilbyde deres kunder en konkursdækning fra Rejsegarantifonden. Hvis et udenlandsk flyselskab ikke er registreret i Rejsegarantifonden, har du ikke mulighed for at få tilbudt konkursdækningen.

Sådan sikrer du dig på flyrejsen
•Se på Rejsegarantifonden.dk, om flyselskabet er omfattet af reglerne om konkursdækning, eller spørg flyselskabet, om de tilbyder ordningen.
•Du skal købe konkursdækning samtidigt med, at du køber dine flybilletter.
•Får du ikke tilbudt dækningen i forbindelse med dit billetkøb, så spørg efter den.
•Tjek, om der står på din faktura, at du har købt dækningen.
•Ønsker du konkursdækning, men tilbyder flyselskabet den ikke, så køb dine billetter hos et andet flyselskab eller et rejsebureau, som er omfattet af ordningen.

Om den ekstra konkursdækning
•Ifølge rejsegarantifondsloven skal flyselskaber, der er registreret i Rejsegarantifonden, tilbyde deres kunder en konkursdækning til 20 kroner, når de køber flybilletter til privat brug.
•Er flyselskabet omfattet af reglerne om konkursdækning, skal det på en klar og tydelig måde oplyse dig om dækningen i forbindelse med, at du køber dine flybilletter. Det betyder, at flyselskabet fx ikke må lægge oplysningerne om konkursdækningen under en sidemenu med generelle rejseoplysninger.
•Flypassagerer kan selve vælge, om de ønsker konkursdækning eller ikke.
•Flyselskaber skal være registreret i Rejsegarantifonden, hvis de er etablerede i Danmark, fx hvis de har forretningssted i Danmark

Efterlad en Kommentar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

*

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Nye indlæg

Open Close